15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNİN 8. YILI ANILDI

15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNİN 8. YILI ANILDI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı 15 Temmuz Pazartesi günü saat 21.00’de Atatürk Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen törenle anıldı.

15 Temmuz Anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Akabinde Pozantı Hz. Ali Camii İmam Hatibi Enes Garparslan tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

Daha sonra 15 Temmuz hain darbe girişimi ile alakalı sinevizyon gösterimi gerçekleştirilerek yaşanan o zorlu gece tekrar gözler önüne serildi. Daha sonra günün anlam ve önemine binaen Pozantı Kaymakamı Ekrem Güdek tarafından konuşma yapıldı.

KAYMAKAM EKREM GÜDEK’İN KONUŞMASI

Bugün demokratik düzenimizi hedef alarak ülkemizin geleceğini, devletimizin bölünmez bütünlüğünü, milli birlik ve beraberliğimizi parçalamaya yönelik 15 Temmuz hain darbe girişiminin milli irade tarafından kahramanlık örneği ile bertaraf edilişinin yıldönümünü hep birlikte idrak ediyoruz.

15 Temmuz gecesi Aziz milletimizin Kahraman evlatları, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara inerek güvenlik güçlerimizin yanında yer almış ve vatanı her ne pahasına olursa olsun koruyacağını göstermiştir. Kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla tek vücut olan Kahraman milletimiz, o gece sokakları ve meydanları doldurmuş, canı pahasına korumuş ve günlerce meydanları boş bırakmayarak demokrasiye sahip çıkmıştır. 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik gününde demokrasi destanı yazan bütün kahramanlarımızı gönülden iade ediyor, şehitlik mertebesine ulaşan Aziz şehitlerimizi bir kez daha yüce Allah'tan rahmet diliyor, gazilik görevini yazacak kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Konuşmama ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözüne Atıf yaparak son vermek istiyorum. “Bizlerin naçiz vücudu elbet bir gün toprak olacaktır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet Payidar kalacaktır.”

Belediye Başkanı Ali Avan 15 Temmuz’un 8’inci anma yılında yaptığı açıklamada;

“Tarihi ve mazisi kahramanlıklarla dolu olan, Gelibolu’da, Trablusgarp’ta, Sarıkamış’ta ve Sakarya’da İstiklal mücadelesi veren kahraman milletimiz; 15 Temmuz gecesi de vatanımız ve milletimiz üzerine oynanan oyunu görmüş aynı ruh ve aynı imanla bağımsızlık için göğsünü germiş, hainlere geçit vermemiştir. Yüce Milletimizin varlığının en büyük güvencesi, milli birlik ve beraberlik ruhumuzdur. Milli birlik ve egemenlik; şüphesiz ki bir ülkenin en kıymetli unsurudur.

Milletin birliği ve iradesi ile amacına ulaşamayan bu acımasız saldırının yıl dönümünde, karanlık ve art niyetli girişimi bir kez daha kınıyor, milli değerlerimize ve egemenliğimize sahip çıkmanın en önemli vazifelerimizden biri olduğunu bir kez daha yinelemek istiyorum. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyin de dediği gibi; “15 Temmuz'da ihanet imanı yenememiş, batıl Hakk’ı alt edememiştir.” FETÖ ve benzeri yapılanmaların devlet için ne kadar zararlı oldukları görülmüştür. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi gününde tekrardan hatırlatmak isteriz ki Devletimiz ve büyük Türk milleti kıyamete kadar baki kalacak ve bu uğurda aziz milletimiz dün olduğu gibi bugünde her şeyi göze alacaktır.” Dedi.

Gecenin ilerleyen saatlerine doğru Pozantı Müftülüğü İlahi grubu tarafından çeşitli ilahiler okundu. Pozantı İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü usta öğreticisi Sefa Güçlü tarafından ise kahramanlık türküleri okunduktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması dinlendi.

Anma programının sonunda gece saat 00.13’ü bulunca camilerden selalar okundu. Okunan sela sonrasında ise İlçe Müftüsü Ömer Ünverdi tarafından dua edildi.



Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis